4. sz közlemény – A helyszín megközelítéséről

A Balaton Átevezés idén új helyen, a Zamárdi Szabadstrand nyugati részén kerül megrendezésre. Kérjük, hogy előzetesen tájékozódjatok az útvonalakról.

Térkép link: Balaton Átevezés- google map

Javasolt érkezési módok: 

  1. Előző nap (pénteken) 12.00 – 17.00 között rajtszámfelvétel és másnap érkezés a vízen
  2. Előző nap (pénteken) 12.00 – 17.00 között rajtszámfelvétel és hajó otthagyása a hajódepóban
  3. A rendezvénynapon át lehet venni a rajtszámot, kérjük időben érkezzetek

1. Parkolás

A Szent István úttól délre eső területen rengeteg parkoló áll rendelkezésetekre, kérjük ezt használjátok és onnan gyalog közelítsétek meg a strandot. 

A rendezvényhez közeli utcákban tilos a parkolás. A strand melletti útszakaszon az önkormányzat fizetős parkolóhelyei vannak. Figyelem! A szabálytalanul parkoló autókat elszállítják! 

2. Előnevezés és hajódepó

Már július 9-én én pénteken 12.00-17.00 között lehetőség van rajtszám-átvételre. A rajtszámos hajókat ingyenesen megőrizzük másnap 8.50 óráig, így az Átevezésre csak oda kell sétálnotok. Kérjük, hogy a hajóban szereléket, felszerelést, lapátot ne hagyjatok. 

3. Szerelvénnyel, vontával, sárkányhajóval érkezők: 

Hajószállítókkal kérjük, hogy már pénteken érkezzetek meg, a hajókat őrzött területen hagyhatjátok. Vontával, utánfutóval CSAK ELŐZETESEN IGÉNYELT ENGEDÉLLYEL lehet a rendezvényterület vonta parkolójába behajtani. 

Behajtás igénylés vontához, utánfutóhoz (kattints a linkre)

4. Vízen érkezés

Ha már felvetted a rajtszámod és máshol szállnál vízre, akkor vízről is érkezhetsz. A Hajózási Szabályzat értelmében a Zamárdi Szabadstrandot nem keresztezheted, ha abból az irányból jössz a strandbójákon kívül haladj el. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy az evezést megkezdeni, csak rajtszámmal és karszalaggal lehet!

Jó evezést kívánnak a szervezők!