Balaton-átevezés 2020

Program

Időpont

2020. augusztus 16.  9:00 – 17:00

Esőnap: 2020. augusztus 22. és augusztus 29.

Amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat 2020. augusztus 14. 13:00 órás hivatalos előrejelzése alapján az időjárási körülmények alkalmatlanok az esemény lebonyolítására, a szervezők az esőnapra teszik át az eseményt.

A versenyt érintő aktuális információkat (időjárás, közlekedés, esetleges halasztás stb.) a Szervezők a balatonatavezes.hu oldalon megjelentetett hivatalos közleményekben teszik közzé. Kérjük ezen közlemények nyomon követését.

Útvonal és táv

Útvonal: Fonyód – Badacsony – Fonyód
Táv: 9 km

Rajtszám átvétel a helyszínen online nevezetteknek

Rajt idő

9:00 – 13:00 óra között

Részletek a nevezésről

 

Balaton-átevezés 2019

A helyszínre érkezés és az elrajtolás közötti teendőim

1. Parkolás

2. Regisztráció, rajtszámátvétel

Online előnevezéssel rendelkező résztvevők

Az e-mailen kapott regisztrációs visszaigazolás (nevezési lap) leadása után felveszem a karszalagom és a rajtszámot. Többszemélyes egység esetén a rajtszám- és a karszalagok átvételére a Kapitány jogosult.

Helyszíni nevezés esetén

A regisztrációs sátor mellett felállított Red Bull sátorban elhelyezett asztalokon található dokumentumokat kitöltöm az alábbiak szerint:

 1. Az egység kapitánya kitölti a Helyszíni nevezési lapot
 2. Minden hajóban ülő, kapitányt is beleértve kitölti és aláírja a Felelősségvállalási nyilatkozatot
 3. A Kapitány odamegy a „HELYSZÍNI NEVEZÉS” pulthoz, miután meggyőződött arról, hogy minden hajóban ülő felelősségvállalási nyilatkozata megvan
 4. Leadja a Helyszíni nevezési lapot és a Felelősségvállalási nyilatkozatokat
 5. A Kapitány kifizeti készpénzben az egység nevezési díját
 6. A Kapitány felveszi az egység rajtszámát, és a karszalagokat

Kérjük, csak hiánytalanul összeállított nevezési dokumentumokkal gyertek a helyszíni nevezési pulthoz!

Vízreszállás

A vízreszállító területre belépéskor a szervezők ellenőrzik a vízreszálláshoz szükséges jogosultságaim feltételeinek meglétét.

Ha minden formalitásnak eleget tettem és készen állok a rajtra, kisétálok a stégre és a lehető leggyorsabban elrajtolok.

Megjegyzés

A rendőrség tájékoztatása értelmében a résztvevők, kizárólag a szervezők által előírt regisztráció után, karszalaggal szállhatnak vízre a megjelölt helyen és csak a kijelölt evezőfolyosóban tartózkodhatnak.

Időmérés, díjazás

Online emléklap

Az esemény honlapján, a rajtszám alapján minden induló elérheti saját, egyedi névre szóló emléklapját. Az emléklap azonnal megosztható, letölthető.

Időmérés

Kategóriák

Az egységek kategóriába sorolását az „amilyen lapát-olyan kategória” elv határozza meg.

Abszolút

 • Női egyes
 • Férfi egyes
 • Vegyes csapat

Abszolútként a távot leggyorsabban teljesítő, férfi, nő és vegyes csapatot díjazzuk, függetlenül attól, milyen eszközzel, milyen kategóriában indult. Vegyes csapatnak értendő minden olyan eszköz, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

Kajak

 • Női egyes
 • Férfi egyes
 • Vegyes csapat

Kajak kategóriában kerül díjazásra minden olyan eszköz, amely kajaklapáttal kerül meghajtásra. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

Kenu

 • Női egyes
 • Férfi egyes
 • Vegyes csapat

Kenu kategóriában kerül díjazásra minden olyan eszköz, ami kenu lapáttal kerül meghajtásra. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

Evezős

 • Női egyes
 • Férfi egyes
 • Vegyes csapat

Evezős kategóriába sorolandó minden olyan eszköz, amely két oldalon evezőlapáttal kerül meghajtásra. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

SUP

 • Női
 • Férfi

SUP kategóriában kerül díjazásra, minden SUP lapáttal, állva hajtott egyes SUP. Többszemélyes SUP (dragonSUP) csak az abszolút kategóriában kerül díjazásra.

Sárkányhajó

 • 10-es hajó
 • 20-as hajó

Sárkányhajó kategóriában kerül díjazásra minden 10-es vagy 20-as sárkányhajó, függetlenül a legénység összetételétől és létszámától.

Balaton-átevezés 2019