6. sz. különleges közlemény – A várható időjárásról és a rajtidő változásáról

A korábban jelzettekkel megegyezően a szombati napra reggelre az OMSZ Siófoki Obszervatóriumának előrejelzése szerint a reggeli órákban igen erős szél várható nagy hullámokkal, mind a szél, mind a hullámzás a nap folyamán csökkenni fog.

A szervezők a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal és az Országos Meteorológiai Szolgálattal történt egyeztetés után úgy határoztak, hogy

A VÍZRESZÁLLÁSI IDŐK AZ ALÁBBIAK SZERINT VÁLTOZNAK:

Rajt első időpontja: legkorábban 10:00 óra (az időjárási körülmények függvényében tovább tolódhat)

Vízreszállási idő: 15:00 óráig lehetőség lesz vízre szállni.

Az evezőfolyosóban 17:00 óráig lehet tartózkodni.

FIGYELEM!!!

A jelenlegi előrejelzés szerint a szél és a hullámzás a nap folyamán folyamatosan csökken, ezért kérjük, hogy minden résztvevő az alábbiak szerint járjon el:

  • Kérjük, hogy akinek az evezőstudása kevésbé magabiztos, inkább későbbi időpontban álljon rajthoz.
  • Kérjük, hogy mindenki az evezni-tudásához képest mérje fel a pályát. Azt javasoljuk, hogy amennyiben valaki úgy érzi, hogy a szeles idő okozta hullámos víz a tudását/ képességét meghaladja, mérlegelje a rajthoz állását.Az OMSZ előrejelzése 2021. július 10 szombatraTöbbnyire gyengén felhős időre lehet számítani sok napsütéssel. Csapadék nem várható.
    Szélirány: Északnyugati
    A 10 – 25 km/h-s átlagszél mellett 25 – 45 km/h-s maximális széllökésre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 fok körül valószínű.

Jó evezést kívánnak a szervezők!