Balaton-átevezés 2019

Információk

Nevezés
Megközelítés
Hajóbérlés

Program

Időpont

2019. július 6., 9.00 órától 17.00 óráig

Esőnap

2019. július 13. és 2019. július 20.

Amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat 2019. július 5., 13:00 órás hivatalos előrejelzése alapján az időjárási körülmények alkalmatlanok az esemény lebonyolítására, a szervezők az esőnapra teszik át az eseményt.

Útvonal

Fonyód — Badacsony — Fonyód

Rajt

Rajtolni 9.00 — 13.00 óra között tetszőleges időpontban lehet.

Táv

9 km

Részvétel

Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehet részt venni. Az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodnia.

10 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 8 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos, 20 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 16 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos nevezhető. A létszám korlátozására a hajó merülésének csökkentése érdekében van szükség. (Vízmerő eszközről minden egység maga gondoskodjon!)

Beülős kajak használata esetén javasolt a spriccdeck használata.

Kisállatot az átevezésen nem lehet a hajóban tartani!

Az átevezéshez szükséges hajókról és eszközökről, beleértve azok helyszínre szállítását mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A helyszínen korlátozott számban lesz hajóbérlésre lehetőség, amelyről az esemény honlapján lehet tájékozódni. Külön felhívjuk a figyelmet, hogy az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodnia!

A versenyt érintő aktuális információkat (időjárás, közlekedés, esetleges halasztás stb.) a Szervezők a balatonatevezes.hu oldalon megjelentetett hivatalos közleményekben teszik közzé. Kérjük ezen közlemények nyomonkövetését.

Az Átevezésen 18 évesnél fiatalabb személy (továbbiakban kiskorú) szülői engedély nélkül nem vehet részt, kivétel, ha a szülőkkel egy hajóban indul az eseményen. Minden más esetben a szülők által aláírt, két tanú által hitelesített szülői beleegyezési nyilatkozat szükséges. 14 éves kort be nem töltött kiskorú csak abban az esetben vehet részt, amennyiben a csapathajóban legalább egy nagykorú személy helyezkedik el, kivéve az iskolai és egyesületi csoportokat, melyek részvételéhez meg kell jelölni a csoport teljes felelősséggel rendelkező vezetőjét. A csoport vezetője egy személyben felelős azért, hogy a csoportban lévő kiskorúak szülői beleegyező nyilatkozata rendelkezésére áll.

Balaton-átevezés 2019

Előzetes rajtszámátvétel és hajódepó

Lehetőség van az eseményt megelőző napon 2019. július 5-én (esőnap esetén július 12., illetve 19-én) 12.00-18.00 óra között a nevezést véglegesíteni, a karszalagot és a rajtszámot átvenni. Többszemélyes hajó esetén előzetes rajtszám átvételre csak az egység kapitánya jogosult, amennyiben az egység MINDEN tagjának aláírt felelősségvállalási nyilatkozatával rendelkezik. A Kapitány felelőssége, hogy az átvett karszalagokat a másnapi rajtnál az egység minden tagja viselje. Az elvesztett karszalagot nem áll módunkban pótolni.

Hajódepó

Előzetes rajtszám átvétel esetén lehetőség van a hajót a helyszínen kialakított őrzött hajódepóban díjmentesen elhelyezni. A hajódepó használatának feltétele a befejezett nevezés és a hajóra felragasztott rajtszám. A depóban leadott hajók őrzése a rendezvény napján 10.00 óráig biztosított, a hajót eddig az időpontig át kell venni. Az időben át nem vett hajókat a szervezők a rendezvényterület őrzés nélküli részén elhelyezik, a hajókért semmilyen felelősséget nem vállalnak. A hajódepó területe őrzött ugyanakkor a hajókat saját felelősségre lehet a depóban elhelyezni.

A helyszínre érkezés és az elrajtolás közötti teendők

Parkolás

Regisztráció

Online előnevezéssel rendelkező résztvevők: Az e-mailen kapott regisztrációs visszaigazolás és az aláírt felelősségvállalási nyilatkozatok leadása után felveszem a karszalagom és a rajtszámot.

Helyszíni nevezés esetén: A regisztrációs területen lévő asztalokon elhelyezett dokumentumokat kitöltöm, majd a kitöltött dokumentumokkal a regisztráció „Helyszíni Nevezés” ablakához megyek.

Figyelem! Csak a hajóegység összes tagjának kinyomtatott és aláírt felelősség vállalási nyilatkozatával lehet előnevezéssel regisztrálni. Ennek hiányában a nevezés helyszíni nevezésnek minősül.

Vízreszállás

A vízreszállító területre belépéskor a szervezők ellenőrzik a vízreszálláshoz szükséges jogosultságaim feltételeinek meglétét:

Ha minden formalitásnak eleget tettem és készen állok a rajtra, kisétálok a stégre és a lehető leggyorsabban elrajtolok.

Megjegyzés: A rendőrség tájékoztatása értelmében a résztvevők, kizárólag a szervezők által előírt regisztráció után, karszalaggal szállhatnak vízre a megjelölt helyen és csak a kijelölt evezőfolyosóban tartózkodhatnak.

Balaton-átevezés 2019

Mi vár rám a vízen?

Rajt

Átevezés

Megjegyzés: A Balatonátevezés napja, a balatoni hajózás és menetrend szerinti hajózás egyik legforgalmasabb napja az évnek. Az átevezés útvonalát több ízben kisebb motoros és vitorlás hajók is keresztezhetik. Az átevezés napján hajózárlatot elrendelni nem tudunk, ezért a résztvevők fokozott figyelmét kérjük az ütközések elkerülése érdekében. Az átevezés résztvevőire a hajózási szabályzat rendelkezései vonatkoznak. Elsőbbség adási kötelezettsége, a hajózási szabályzatban meghatározott járműnek van. A verseny szervezett keretei nem jogosítanak fel, a hajózási szabályzatban foglaltaktól eltérő magatartásra.

Befutó

Időmérés, díjazás

Online emléklap

Itt érheted majd el az online emléklapodat, ha teljesítetted a távot. A rajtszáma alapján minden induló elérheti majd saját, egyedi névre szóló emléklapját. Az emléklap azonnal megosztható és letölthető lesz.

Időmérés

Abszolút
 • Férfi egyes
 • Női egyes
 • Vegyes csapat

Abszolútként a távot leggyorsabban teljesítő, férfi, nő és vegyes csapatot díjazzuk, függetlenül attól, milyen eszközzel, milyen kategóriában indult. A vegyes csapatnak értendő minden olyan eszköz amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

Kenu
 • Férfi egyes
 • Női egyes
 • Vegyes csapat

Kenu kategóriában kerül díjazásra minden minden szabadidős, hobbi vagy verseny kenu. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától

Sárkányhajó
 • 10-es hajó
 • 20-as hajó

Sárkányhajó kategóriában kerül díjazásra minden 10-es vagy 20-as sárkányhajó, függetlenül a legénység összetételétől és létszámától.

Kajak
 • Férfi egyes
 • Női egyes
 • Vegyes csapat

Kajak kategóriában kerül díjazásra minden szabadidős, hobbi vagy verseny kajak. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

SUP
 • Férfi
 • Női

SUP kategóriában kerül díjazásra, minden SUP lapáttal, állva hajtott egyes SUP. Többszemélyes SUP (amely a gyári specifikáció szerint egynél több férőhelyes) az Egyéb kategóriában elindulhat!

Egyéb evezős
 • Férfi egyes
 • Női egyes
 • Vegyes csapat

Egyéb kategóriába sorolandó minden olyan kézi erővel, két oldalon evezőlapáttal hajtott vízieszköz, amely egyik kategóriának sem felel meg.

 

Részvételi feltételek Dokumentumtár

Balaton-átevezés 2019