Balaton-átevezés 2019

4. sz. közlemény – Az esemény megtartásáról és a várható időjárásról

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2019.július 4-i előrejelzése alapján az eseményt a tervezett időben megtartjuk. Felhívjuk a figyelmet, hogy a déli óráktól megélénkülő délnyugati szélre van kilátás, ezért kérjük, hogy lehetőleg minél korábbra tervezzétek a helyszínre érkezést és a nevezés után mindenki haladéktalanul kezdje meg az átevezést.

Sikeres átevezést kívánunk
A Szervezők

Időjárás előrejelzés Fonyód térségére 2019. július 6-ra

Hajnalban, délelőtt gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h) eleinte változó, majd egyre inkább délnyugati irányú szél várható, mely a déli óráktól megélénkül (25-30 km/h, egy-egy 35 km/h). A kora esti órákban megszűnnek az élénk lökések és ismét gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h) légmozgás lesz a jellemző.

Hajnaltól kora délutánig csak kevés fátyolfelhő zavarhatja a napos időt. Délután kissé megnövekszik a gomolyfelhőzet. Az esti órákban gyengén fátyolfelhős vagy derült égbolt várható. Csapadék a nap folyamán és az esti órákban sem valószínű.

Szombat hajnalra 19, 20 fok köré süllyed a hőmérséklet. Napközben a hőmérséklet gyorsan emelkedik. A legmagasabb értéke 33, 34 fok körül várható. Késő estére 25 fok köré hűl le a levegő.